Boekpresentatie Het achtvoudige pad in de vlindertuin van vrede en harmonie

Het achtvoudige pad Sarahs reis op het boeddhistische pad

Op de afbeelding staat de cover van het boek. Een zelfgeschilderde lemniscaat.
Het achtvoudige pad. Het boeddhistische achtvoudige pad gaat over liefde, mededogen en harmonie. Er is dus geen betere plek om in de vlindertuin van Edmee dit boek te presenteren.

Het achtvoudige pad, een verhaal over de vrije wil versus het lijden. Op vollemaan dag presenteer ik mijn nieuwe boek Het achtvoudige pad. Een dierbaar verhaal dat ik graag wil delen. Ik heb er met hart en ziel aan gewerkt en het schrijven ervan als een bezielende reis ervaren. Nu is het de tijd om het verhaal te laten gaan en te delen.

Je bent op zaterdag 14 september vanaf één uur welkom

Adres: 'Liefhebberij de Hooiberg' op de Kerkelaan 40 in Katlijk.

Continue Reading

Nieuw boek! Het achtvoudige pad

Mijn nieuwe boek Het achtvoudige pad is uit!


Een verhaal over Sarah die zich in het mystieke Engeland laat meevoeren door het boeddhistische achtvoudige pad.

Een verhaal over de vrij wil versus het lijden

Het overleven, het aanpassen aan wat anderen van ons verwachten en het diepe innerlijke verlangen om weer bij de kern van onszelf te komen. Een fictieve spirituele roman dat zich in het Engeland van nu afspeelt.

Beoordeling uitgever

Dat Boeddha en zijn leer nog altijd relevant zijn, laat jij zien met jouw spirituele roman. Door af te wisselen tussen het lopende verhaal waarin Sarah haar zoektocht naar geluk onderneemt, en de dagboekaantekeningen van de personages, laat je naast de uitwerking van het verhaal zelf ook ruimte voor expliciete filosofische vraagstellingen en zet je aan tot reflectie.

Zo heb je een gebalanceerd geheel weten neer te zetten, waarmee je de lezer aanspoort om ook het eigen leven te overdenken en bijvoorbeeld de vraag: ‘Wat is vrije wil en hoeverre zijn we zelf de kapitein op de schip van ons levensverloop?’ op eigen situatie toe te passen.

Sarah brengt die leer zelf in de praktijk en omdat je haar met laagdrempelige bewoordingen hebt neergezet als een uiterst leergierige dame, verlopen de acht paden moeiteloos in elkaar over.

Wat het meest bijblijft na het neerleggen van het werk, is dat de leer tijdloos, altijd relevant en voor eenieder tot in zekere mate toepasbaar is. 

Te bestellen via de webwinkel van Boekscout. www.boekscout.nl

Continue Reading

Woordeloos contact met de vijf ritmes

Woordeloos contact met de vijf ritmes

Dansen is heilzaam, vooral het dansen van de vijf ritmes. Niet dat ik er altijd fluitend naar toe ga, want verbinden met je ware zelf en alles wat is vergt enige moed. Maar als ik er dan ben en opgenomen word door de groepsflow. Dan voel ik waarom dansen de manier is om het beste verbonden te zijn met mijn lijf en het hier en nu.

Onbeschrijfelijke ervaring

Al twee jaar ben ik een enthousiast danser van de vijf ritmes. Een onbeschrijfelijke ervaring die voor mij persoonlijk elke keer opnieuw een reis diep naar binnen is. Naar een plek waar individueel verschil wegvalt en oordeel niet meer bestaat. Het onvoorwaardelijk vertrouwen zorgt voor een samensmelting van de dansgroep tot een liefdevolle en krachtige energiewolk. Geen wonder dat er een hechte groep van dansers is ontstaan. Ik ken hun stijl van dansen, de uitdrukkingen van zielenvreugd op hun gezichten. Echter heb ik vaak geen idee wie en wat zij doen in het leven buiten de dans.

Alleen maar zijn

In de dans zijn we alleen maar. Geven we ons over in wat leven in principe is, trilling, beweging en het manifesteren van dat wat diep binnen in ons zit. Bij elke reis kom ik weer andere stukken van mezelf tegen. Stukken die zonder woorden en analyses en ander hoofdwerk vanzelf inzichtelijk worden door de samengesmolten bubbel van energie.

Aansluiting

Het is een open groep waar nieuwe dansers moeiteloos aansluiting vinden bij het geheel. Ik koester de onverwachte momenten waarbij ik met mensen die ik nog nooit eerder had gezien meteen tot diepgang kom. Van hart tot hart.

Woordeloos

Na de dans ben ik vaak leeg en kan ik geen zinnig woord meer zeggen. Immers alles is al gezegd en zou elk toevoegend woord aan de gedeelde ervaring zinloos zijn en afbreuk doen aan dat wat de dans heeft teweeggebracht. Met een hartengroet verlaat ik de groep en ga lang douchen en nagenieten van de dans die iedere keer weer iets anders te vertellen heeft. Wil je de vijf ritmes zelf dansen? Friesland heeft een eigen vijf ritmes. Voor meer informatie zie de website: www.fryslandanst.wordpress.com  
Continue Reading

De waan van de dag

De waan van de dag

Ik heb een haat-liefdeverhouding met Facebook. Gekscherend noem ik het weleens menselijk apenvlooien. Flarden van mensenlevens komen voorbij. Een mooie affirmatie, een nieuw kapsel, een uiting van frustratie, politiek, een vraag om een pagina te liken. Na een kwartier zit mijn hoofd vol. Dagelijks overladen we onszelf met bakken informatie. Waardoor het lastig is om los te komen van de waan van de dag. Het is af en toe zo fijn om even wereldvreemd te zijn. Om even onder een steen te zitten om jezelf te kunnen voelen. Natuurlijk wil ik mijn ogen niet sluiten voor de malle molen die de wereld is. Maar ik wil me er niet door laten leiden. Het is de waan van deze tijd en zo zal de gekkigheid en dualiteit in de mens zelf, tussen mensen onderling en tussen grootmachten een rol blijven spelen. Het is een manier om evenwicht te vinden. Ik denk aan mijn vriendin die mij ongelofelijk heeft kunnen inspireren door de wijze waarop ze met haar eigen sterven omging. Vol liefde keek ze terug op de tijd die ze op deze wereld heeft mogen vertoeven. Ik zag op de avond van afscheid een vrouw die vol vertrouwen het moment van overgaan tegemoet zag. 'Of er is niets,' zei ze. 'Of er is wel wat, dan ga ik naar een mooie plek. Want ik ben een goed mens geweest.' Ze lachte erbij. Ze vertelde dat ze het leven zag als een glas water: 'Het enige wat we kunnen doen is het moment waarin we leven een beetje zoeter maken.' Niet meer en niet minder. Eens komt er een moment dat ik afscheid neem van mijn aards leven. Ik hoop dat ik dan terug kan kijken op heel veel zoete momenten, eerste stap is om de waan de waan te laten en naar mijn hart te luisteren.        
Continue Reading

I want to be free!

I want to be free!

Met bezorgdheid en verbazing volg ik de laatste tijd het wereldnieuws. De mensheid lijkt zichzelf kwijt te raken. Hoe is het mogelijk dat een deel van de Amerikaanse vrije wereld kan denken, dat een groot kind als Donald Trump de man is om hun belangen te behartigen? Niet alleen de Amerikaanse vrije wereld lijkt de weg kwijt te zijn. Ook in Europa worden we geplaagd door grote verdeeldheid en geloven we in snelle oplossingen van populisten. 
Ik geloof in vrijheid. Wij allen zijn vrije zielenwezens die in ons menselijk bestaan de passie en kwaliteiten hebben om zichzelf te manifesteren. Alleen mag persoonlijke vrijheid nooit ten kostte van een ander gaan. Met andere woorden, vrijheid gaat gepaard met verantwoordelijkheid. Om in vrijheid te kunnen leven hebben we basisvertrouwen nodig, net als een kind het vertrouwen moet hebben om te kunnen groeien en zichzelf te verwezenlijken tot een autonoom en volwassen mens. Basisvertrouwen is voor een kind van levensbelang omdat deze per definitie afhankelijk is van zijn opvoeders. Zonder basisvertrouwen raakt een kind de verbinding met zichzelf kwijt. In plaats van zichzelf te ontdekken richt zijn onbewuste zich op het ontwikkelen van een strategie waarmee hij zijn angst kan reguleren. Vanuit angst ontstaat het spel van macht en onmacht. Het verdrietige spel van de pestkop en de gepeste. Dat werkt zo in het klein maar ook op wereldniveau. Het kost mij moeite om in Trump nog iets menselijks te zien. Maar uiteindelijk is hij de uitvergroting van de ultieme pestkop. Ergens heel diep achter zijn leugens en machtswellust verscholen zit een klein jongetje dat het zo nodig heeft om gezien te worden. Een zielenwezen die met liefde met ons allen verbonden is. En in zijn honger om aandacht heeft het getraumatiseerde jongetje van de vrije wereld het presidentschap gekregen als nieuw stukje speelgoed. Ik zou het ons als mensheid gunnen dat we ons niet laten misleiden door kinderen zoals Trump. Voor een samenleving is dat destructief, maar ook Trump helpt zichzelf er niet mee. Donald heeft geen presidentschap nodig, maar een goede psychiater.
Continue Reading

Wij

Wij, Er bestaat geen links of rechts.Er bestaat geen wij of zij.Het bestaat alleen omdat wij dat willen denken. Wij is alleen bang.Zij is alleen bang.Terwijl wij en zij, Wij zijn. Als Wij elkaar weer gaan ontmoeten in onze harten.Zullen we voelen dat Wij allemaal één zijn.  

Continue Reading

Pepita Perez

Samenvatting Pepita Perez is een dromer. Als kind lijkt het Pepita maar niets om volwassen te worden. Ondanks de beschermende omgeving van het ouderlijk nest, voelt ze angst om zich te verbinden met het leven. Deltavliegen biedt op jongvolwassen leeftijd een ontsnappingsmogelijkheid uit het dagelijks bestaan, totdat het moment aanbreekt dat het water Pepita aan […]

Continue Reading