Nieuwste roman: Het achtvoudige pad

Sarahs reis op het boeddhistische pad

Spirituele roman over het achtvoudige boeddhistische pad.

Als Sarah door Kathleen wordt uitgenodigd om een weekendje naar Beer te gaan heeft ze daar helemaal geen zin in. Ze is opgebrand door de zorg voor haar alcoholverslaafde vader en nadat haar beste vriendin Maggy haar de bons heeft gegeven lijkt ze het licht niet meer te kunnen zien. Ze leeft haar leven in et lijden, vast in het verleden dat haar handelen in het nu blijft bepalen. Om Kathleen niet teleur te stellen gaat ze toch mee naar Beer. Een bijzondere ontmoeting daar is het zaadje dat uitgroeit tot een grote ommekeer in haar leven. In acht hoofdstukken volgt Sarah in het mystieke Engeland van nu het boeddhistische achtvoudige pad: uit het lijden op weg naar verbinding.

Een verhaal over de vrije wil versus het lijden

Het overleven, het aanpassen aan wat anderen van ons verwachten en het diepe innerlijke verlangen om weer bij de kern van onszelf te komen. Een fictieve spirituele roman dat zich in het Engeland van nu afspeelt.

2 Responses to Nieuwste roman: Het achtvoudige pad

 1. Saskia 28 januari 2021 at 19:09 #

  Prachtig boek Hanneke, een echte aanrader

 2. Annegreeth Pieper 2 februari 2021 at 02:09 #

  Dat spiritualiteit en fictie heel goed samen kunnen gaan, bewijst Hanneke Dragtsma met haar nieuwste boek ‘Het achtvoudige pad’.
  In deze roman staat dit boeddhistische pad centraal en ik vind het heel toepasselijk hoe dit verhaal geschreven is in 8 hoofdstukken en zo elk een pad binnen deze leer symboliseert.
  Ik zou iedereen willen vragen mee te gaan met de hoofdpersonage Sarah om haar te vergezellen op haar reis over het achtvoudige pad. Onderweg zal je bijzondere karakters ontmoeten waarvan de oude wijze Mala mijn favoriet is. Omdat zij degene is die Sarah kennis laat maken met deze boeddhistische leer.
  Ook de verhaallijn in dit boek is knap in elkaar gezet. Meerdere malen werd ik verrast door dan weer onverwachte wendingen afgewisseld met gevoelige scenes…sommige zo indringend dat die nog lang in mijn gedachten bleven.
  Hanneke heeft als hoedster van het achtvoudige pad deze eeuwenoude levenslessen van Boeddha prachtig naar buiten weten te brengen. Lessen die wij in deze tijd meer dan hard nodig hebben.

Geef een reactie